Workshop fotografie

Naast individuele coaching geef ik ook workshops Fotografie. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die betere foto’s wil maken, meer uit zijn of haar camera wil halen en geïnteresseerd is in fotografie. Het is een interactieve dag, met veel feedback, ruimte voor vragen, een theoretisch en een praktisch deel waar direct het theoretische gedeelte kan worden geoefend. De groep bestaat maximaal uit 4 deelnemers waardoor er veel ruimte is voor begeleiding en voldoende aandacht. Bij de indeling van de groepen zullen de interesses binnen de fotografie zoveel mogelijk op elkaar afgestemd worden. De indeling van de dag ziet er globaal als volgt uit:

Ochtend:
De theorie. We starten de workshop met het kennismaken met elkaar, en nemen de leerdoelen voor deze dag van jullie door. Daarna bespreken we met elkaar de 3 foto’s die jullie ieder hebben meegenomen. Welke keuzes heb je gemaakt als fotograaf? En waarom? Wat zou anders kunnen?

Theorie en voorbeelden:
• Licht en witbalans: Fotografie betekent letterlijk schrijven met licht. Over de beperkingen van je camera ten opzichte van je ogen, het blauwe uur, het gouden uur, kleurtemperatuur.
• Van A naar M: Sluitertijd/diafragma/ISO-waarde: A; P; S; M. Welke standen en waarom? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn stops? Hoe verhouden sluitertijd, diafragma en ISO waarde zich tot elkaar en hoe maak je de juiste keuze hierin?
• Compositie: Lijnen, scherpte, keuzes, veelgemaakte fouten: Over de Gulden Snede; dynamiek, kijkrichting, benadrukken van een onderwerp door standpunt, scherpte, beweging.
• Gouden regels bij portretten (en waarom je soms de zogenaamde regels binnen de fotografie aan je laars moet lappen).

Lunch:
We pauzeren een half uur om te lunchen

Middag:
De praktijk. We gaan gezamenlijk op pad om foto’s te maken; bijvoorbeeld in Rotterdam. Afhankelijk van jullie leerdoelen en wensen selecteren we tijdens de lunch gezamenlijk een locatie die passend is. Je kunt het in de ochtend geleerde direct in de praktijk brengen, veel oefenen en de effecten van de verschillende instellingen en composities uitproberen.

Interesse of direct inschrijven? Stuur me een mail op info@marcoheemskerk.com met als onderwerp Workshop Fotografie.

Wat moet je meenemen?

• Je camera (en eventuele toebehoren);
• warme kleding (als het koud is)
• 3 van je foto’s op print (waarover je vragen hebt, waar je feedback op wilt ontvangen of gewoon je mooiste foto’s)

Waar?

In principe in Klaaswaal. De workshop kan echter ook op locatie worden gegeven.

Kosten

99 euro per persoon, inclusief koffie/thee, lunch en fris. (inc. BTW)

© Copyright - Marco Heemskerk Fotografie